Tortaalap:
- Olvassza fel a vajat egy lábosban!
- Morzsolja szét a kekszet, például egy konyhai aprítógép vagy mozsár segítségével!
- Keverje össze a kekszmorzsákat az olvasztott vajjal!
- Bélelje ki a tortaformát sütőpapírral majd nyomkodja bele a morzsalékot úgy, hogy fedje a forma alját és a széleit is!
- Helyezze a tortaalapot a hűtőbe legalább 10 percre!
Ganache:
- Készítsen egy csésze kávét! Mi a L'OR Espresso Forza kávékapszulát vagy szemes kávét javasoljuk, melyben az intenzív kávéaroma csokoládés jegyekkel párosul, így jól passzol a torta többi részéhez!
- Tegye a tejszínhabot a mézzel egy tálba, forralja fel, majd adjon hozzá 40 ml kávét!
- Helyezze a durvára darabolt csokoládét egy tálba, majd öntse rá a forrásban lévő tejszínes kávékeveréket! Keverje addig, amíg a csokoládé el nem olvad!
- Adja hozzá a vajat és egy botmixer segítségével keverje ki a ganache-t!
- Vegye ki a hűtőszekrényből a tortaalapot és öntse rá a ganache-t!
- Hagyja állni a hűtőben legalább 2 órán keresztül! Ezzel a mokkatorta alapja el is készült!
Csokoládéhab
- Keverje össze a kakaóport, a cukrot és a vizet, amíg homogén állagú nem lesz!
- Keverje hozzá a tejszínhabot és a habfixet, majd konyhai robotgép segítségével verje fel, amíg habállagú nem lesz!
- A csokoládéhabot kenje a torta tetejére!
Az elkészült mokkatortát díszítse csokoládéforgáccsal és élvezze ezt a nem mindennapi desszertet! Ha további kávés édességekre is kíváncsi, tekintse meg a többi L'OR receptet!