CSOKOLÁDÉS MOKKATORTA

Elkészítési idő:
45 perc
Pihentetés:
2 óra

Ez a könnyen elkészíthető mokkás desszert a szakácsok álma, hiszen amellett, hogy boldoggá teszi a kávé szerelmeseit, könnyen elkészíthető. Bármilyen alkalomra jó választás: mennyei születésnapi torta lehet, de akár a délutáni kávénk tökéletes kiegészítője is.

Hozzávalók

  • Egy 26 cm-es sütőformához:
  • A tortaalaphoz:
  • 350 g csokoládés keksz
  • 125 g vaj
  • A csokoládé ganache-hoz:
  • 40 ml L 'Or eszpresszó, mi a L'Or Onyx-ot ajánljuk
  • 200 ml tejszínhab
  • 250 g durvára darabolt étcsokoládé
  • 1 evőkanál méz
  • 50 g vaj
  • A csokoládéhabhoz:
  • 250 ml tejszínhab
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál víz
  • 1 zacskó habfixáló

Tortaalap:

01

Keverje össze a kekszmorzsákat az olvasztott vajjal!

02

Morzsolja szét a kekszet, például egy konyhai aprítógép vagy mozsár segítségével!

03

Olvassza fel a vajat egy lábosban!

04

Bélelje ki a tortaformát sütőpapírral majd nyomkodja bele a morzsalékot úgy, hogy fedje a forma alját és a széleit is!

05

Helyezze a tortaalapot a hűtőbe legalább 10 percre!

Ganache:

01

Készítsen egy csésze kávét! Mi a L'Or Onyx kávékapszulát vagy szemes kávét javasoljuk, melyben az intenzív kávéaroma csokoládés jegyekkel párosul, így jól passzol a torta többi részéhez!

02

Tegye a tejszínhabot a mézzel egy tálba, forralja fel, majd adjon hozzá 40 ml kávét!

03

Helyezze a durvára darabolt csokoládét egy tálba, majd öntse rá a forrásban lévő tejszínes kávékeveréket! Keverje addig, amíg a csokoládé el nem olvad!

04

Adja hozzá a vajat és egy botmixer segítségével keverje ki a ganache-t!

05

Vegye ki a hűtőszekrényből a tortaalapot és öntse rá a ganache-t!

06

Hagyja állni a hűtőben legalább 2 órán keresztül! Ezzel a mokkatorta alapja el is készült!

Csokoládéhab:

01

Keverje össze a kakaóport, a cukrot és a vizet, amíg homogén állagú nem lesz!

02

Keverje hozzá a tejszínhabot és a habfixet, majd konyhai robotgép segítségével verje fel, amíg habállagú nem lesz!

03

A csokoládéhabot kenje a torta tetejére!