SPECULOOS TIRAMISU

Elkészítési idő:
15 perc

A klasszikus olasz tiramisut mindenki ismeri, de a kávé és a speculoos különleges harmóniájával csavarhatunk egyet a megszokott ízvilágon. A fűszeres omlós keksszel megbolondított kávés finomság nemcsak a karácsonyi asztalra illik, de akár Valentin-napi meglepetésnek is tökéletes lehet.

Hozzávalók

  • 30 ml kávé, mi a L'Or Ristrettot ajánljuk (1 kapszula)
  • 75 g mascarpone
  • 75 ml tejszínhab
  • fél evőkanál cukor
  • 1 tál friss málna

Elkészítés

  1. 01

    Aprítsa fel a speculoos kekszet és főzzön egy csésze L'Or kávét (1 kapszulából)!

  2. 02

    Verje félig keményre a cukrozott tejszínhabot, majd adja hozzá a már kissé fellazított mascarpone-hoz, és keverje össze az egészet!

  3. 03

    Tegyen két pohárba egy-egy evőkanállal a kekszdarabokból és egy-egy kávéskanállal a kávéból! Ezután kanalazzon egy réteget a mascarpone-tejszínhab keverékből a kekszre!

  4. 04

    Adjon hozzá még egy-egy réteget a fenti lépések megismétlésével!

  5. 05

    A megmaradt speculoos morzsát szórja a tetejére és az elkészült desszertet díszítse pár szem málnával!